Uitzending EO – verbijsterende stand van zaken

In de uitzending van de EO ‘dit is de dag’ over: VERMOEDEN VAN KINDERMISHANDELING?

Komen een aantal bekende, maar desalniettemin verbijsterende gegevens naar boven.

Kindermishandeling-infographic-cijfersIn Nederland zijn er naar schatting 119.000 gevallen van kindermishandeling, ruim 15.000 aanmeldingen AMK, ruim 2.000 aangiftes bij politie, 200 rechtszaken en vele vrijspraken. Kindermishandeling kost de samenleving jaarlijks ruim 1 miljard euro.

Forensische kennis en kunde wordt te weinig ingezet, waar de politiek belofte heeft gedaan om kindermishandeling aan te pakken door adequate maatregelen in te zetten. Helaas wordt dit door de feiten van vandaag niet ondersteund.

Een trieste constatering die het initiatief en de initiatiefnemers alleen maar sterkt in het feit dat verandering in de huidige aanpak hard nodig is.

Vanuit de Veilige Haven pleiten we voor het doorbreken van de geweldscirkel, waar daders vaak eerder juist het slachtoffer waren en waar geweld binnen relaties in stand blijven. Wij staan voor:

Basis presentatie Veilige Haven keuze opties

Share
By |2018-04-26T14:29:16+01:00maart 28th, 2015|Blog|0 Comments

About the Author:

Klinisch psycholoog BIG met eerst 9 jaar ervaring in de ambulante psychiatrie (diagnostiek & behandeling van angststoornissen), daarna 7 jaar forensische psychiatrie (gewelds- en zedendelinquenten). In beide werkvelden viel mij op hoeveel psychiatrische patienten slachtoffer zijn van mishandeling (als kind, adolescent of volwassene). Dat creeerde bij mij de drive om daar iets aan te doen. Ik wil de wetenschappelijke kennis over de psychologie van geweld en de effectieve aanpak ervan naar de praktijk brengen, zodat nog meer slachtoffers voorkomen worden. Persoonlijke website: www.corinederuiter.eu

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.