Bestuur van de Stichting2018-04-26T16:02:44+01:00
Jolanda Van Boven
Jolanda Van BovenVoorzitter
Jolanda van Boven heeft een juridische adviespraktijk. Zij is gespecialiseerd in gezondheidsrecht waarbij zij zich richt op zorgaanbieders in de eerste- en tweedelijns gezondheidzorg. Daarnaast ligt haar expertise op privacy in netwerksamenwerking. Dit betreft informatie-uitwisseling zowel in de gezondheidszorg als in het publieke domein waaronder CJG, Oggz en Veiligheidshuizen. Mede-oprichter van de ‘Leertuin Zorg &Veiligheid’, gericht op een doeltreffende informatie-uitwisseling in netwerken ten behoeve van ‘één gezin, één plan, één regisseur’.
Ferko Ory
Ferko OryBestuurslid
Ferko Öry is kinderarts niet praktiserend publieke gezondheid. Van 1983 -1986 was hij hoofd algemene kindergeneeskunde van het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Na zijn klinische jaren werkte hij gedurende 12 jaar in lage inkomenslanden met als kernthema publieke gezondheid (public health). Van 1998-2013 werkte hij als senior onderzoeker bij TNO Kwaliteit van Leven in Leiden met als aandachtsgebied jeugdzorg en preventie van psychische- en gedragsproblemen bij kinderen en jongeren. Nu is hij adviseur bij Buurtzorg Jong, de jeugdzorgtak van Buurtzorg Nederland.
Corine de Ruiter
Corine de RuiterSecretaris Bestuur
Corine de Ruiter (Wisch, 17 augustus 1960) is een Nederlandse hoogleraar Forensische psychologie aan de Universiteit Maastricht. De Ruiter studeerde psychologie aan de Universiteit van Utrecht en de University of Oregon (Eugene, Oregon, USA). In 1986 behaalde zij cum laude haar doctoraal diploma aan de Universiteit van Utrecht. In de daaropvolgende jaren bekwaamde zij zich als gedragstherapeut en klinisch psycholoog. Van 1997 tot 2002 was zij hoofd van de afdeling Onderzoek, Voorlichting, Juridische en Beleidszaken van de Dr. Henri van der Hoevenkliniek te Utrecht en van 1999 tot 2004 was zij als bijzonder hoogleraar Forensische psychologie verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. In 2005 maakte zij de overstap naar de Universiteit Maastricht, waar zij aan de Faculteit der Psychologie de leerstoel Forensische Psychologie bekleedt.